„Brodolom“ čete iz Banatskog Karađorđeva u Dunavskoj, Radnički – Jedinstvo 4:0

Fudbaleri Radničkog upisali su danas, subota 8. oktobar, četvrtu pobedu u sezoni na Vojvođanskom Istoku. Tokom, bez sumnnje, najboljih 25 minuta fudbala izabranika trenera Milana Todorovića, u dosadašnjem delu prvenstva, rival iz Banatskog Karoađorđeva je „samleven“, a mreža golmana Martina Magde zatresla se u tri navrata.

Radnički je poveo u 57. minutu. Luka Lukić je dijagonalom „promenio stranu“ i težište igre sa desne polovine Radničkog prebacio na levu bočnu stranu šesnaesterca Jedinstva gde je loptu prihvatio Jonović, koji je, nakon što se oslobodio svog čuvara uputio oštar pas po travi, a na loptu je na drugoj stativi natrčao, iz drugog plana, Nebojša Biculjević i spakovao je u bliži ugao gola Jedinstva.

Uvertira u „brodolom“ Jedinstva bile su neiskoriđćene šanse: Futerera (šut sa ivice šesnaesterca, koji je završio malo pored desne stative), zatim  Divnića (štoper Jedinstva mu ušao u šut u poslednjem trenutku posle odličnog dodavanja Deliblaćanina) i dve Andrejića (jedna udarac preko gola i jedna dijagonala koja je prošla tik pored leve stative).

Da svako pravilo ima svoje izuzetke pokazala je današnja utakmica – gde se odstupilo od šablona da posle neiskorišćenih šansi sledi kazna.

Ovde je posle četiri takve, nakon pete domaćin duplirao vođstvo. Luka Lukić je sa leve strane dugom dijagonalom tražio Biculjevića, a loptu je jedan od štopera Jedinstva pokušao u trku, krajnjim naporom, vrhom kopačke da izbije u polje, međutim od svega uspeo je samo da je uštopuje i to tako da ne može bolje za „pepetuum mobilea“ crno-belih koji je kupi u punom trku, izlazi sam pred Magdu i pogađa za 2:0.

Treći gol za Radnički u 83. minut postigao je Dušan Deliblaćanin. Kapiten crno-belih je minijaturom iskreirao sebi poziciju za šut iskosa sa leve strane kaznenog prostora i iz pozicije iz koje retko prašta po drugi put se u prvenstvu upisao u strelce.

Konačan rezultat u drugom minutu nadoknade postavio je Nikola Jakovljević koji je kao i na utakmici protiv Borca iz Starčeva „probio zvučni zid“.  Fudbaler crno-belih je odlično „nanjušio“ putanju izbijene lopte i krenuo u sprint koji trenutak pre nego je ona pala iza štopera Jedinstva, a nakon što je „bubamara“ cakla o travu Jakovljević je sebi grudima dao for i još jednom na otvorenoj sceni demonstrirao brzinske kvalitete, koji su mu omogućili da rutisnki pogodi za 4:0.

Gosti su bolji rival bili samo tokom prvih 15-ak minuta kada su stvorili, možda, i najbolju priliku za pogodak koju nije realizovao Stefan Popov nakon što mu je Zekanović iz sredine pustio kanal između štopera i beka po desnoj strani. Pogodio je spoljni deo male mreže. Neki minut pre toga Jovan Kujundžić je „nišanio“ desni gornji ugao gola Radničkog sa leve strane, ali je plasiranu loptu preko prečke izbacio Aranđelović.

U 25. minutu pripretio je Jovan Mijatović posle čijeg šuta glavom je lopta završila pored desne stative (udarcu je prethodio centaršut sa desne strane).

Radnički je prvi put pripretio u 16. minutu. Dušan Deliblaćanin i Bojan Kitić su izmenili dupli pas po loveoj strani, drugopomenuti igrač je šutirao u bliži ugao, ali je Magda ukrotio udarac po zemlji.

Potom je Đorđević sa 25 metara uputio solidan udarac, ali je i ova lopta završila u naručju golmana gostiju. Četiri minuta kasnije (29.) Jonović šutira iz okreta, sa ivice šesnaesterca, ali je još jednom dobro postavljen Magda. 

U 34. minutu Luka Lukić je izmamio aplauze publike nakon dva vezana pokušaja da ugrozi gol Jedinstva, a u još boljoj prilici bio je u 38. kada mu je Deliblaćanin pustio pas u prostor, a on povukao loptu s leva ka sredini na nekih 13-14 metara, međutim, čini se, da mu je fudbal prešao preko noge i završio visoko preko gola.

Drugo polovreme počelo je kao i prvo, šansom Jedinstva. Zemunski je prebacio sa desne strane na levu za Kujundžića, čiji šut rutinski kroti Aranđelović. Golmanu Radničkoj ovo je treća utakmica u nizu na kojoj je sačuvao mrežu.

U 54. minutu domaći  su zastali očekujući od pomoćnog sudije da „podigne“ ofsajd, a kako do toga nije došlo, kroz „pukotinu“ nastalu na desnoj strani prošao je Zekanović, ali ga je u nameri da centrira uklizavanjem na nekih sedam-osam metara sprečio (izblokirao) Bojan Kitić.

Nakon ovoga na terenu u Dunavskoj ulici „postojao“ je samo jedan tim. Onaj u crno-belim dresovima.

U 85. minutu zbog drugog žutog kartona isključen je Lukić.

Radnički sada ima 13 bodova, a u slededećem kolu gostuje Poletu u Idvoru.

[anwpfl-match match_id=“2608″ club_last=““ club_next=““ layout=““ sections=““ show_header=“1″]

error: Content is protected !!