Crno-beli gostuju u Idvoru (Polet – Radnički, nedelja, 15h)

Jedna od četiri utakmice nedeljnog programa desetog kola Vojvođanske lige – Istok igra se u Idvoru gde na megdan domaćem Poletu dolazi Radnički iz Kovina.

Crno-beli u rodno mesto srpskog naučnika i pronalazača Mihala Pupina stižu nakon najboljeg izdanja u dosadašnjem delu prvenstva i pobede nad Jedinstvom iz Banatskog Karađorđeva od 4:0 u Kovinu. Gol golmana Martina Magde, da podsetimo, pogađali su Nebojša Biculjević u dva navrata, te kapiten Dušan Deliblaćanin i Nikola Jakovljević.

Radnički je u poslednja tri kola od mogućih devet osvojio sedam bodova. Pored pomenutog trijumfa nad ekipom Jedinstva, tim trenera Milana Todorovića savladao je u Kovinu Borac iz Starčeva, dok je u Botošu odigrao 0:0 sa domaćim Omladincem FAM. Radnički je trenutno sedmi sa trinaest bodova, koliko je sakupila i osma Kozara.

Sutrašnji domaćin je „stepenik“ iznad sastava iz našeg grada ima dva boda više, ali je bez pobede od šestog kola (kada je savladao Proleter 4:1). Nakon toga je izgubio u Ruskom Selu 1:0, pa je remizirao u Kikindi (1:1), a u prošlom kolu poražen je u Vlajkovcu 2:0. Na utakmicama Poleta, uz one Omladinca FAM-a, viđeno je zbirno najmanje golova u ligi (tim iz Idvora je postigao 11, a njegovi protivnici 7). Mihajlo Kovačević, Nikola Simonović i Slobodan Stošić prvi su strelci ekipe, svi po 2 gola. Najefikasnij igrač Radničkog je Mirko Divnić koji je u četiri navrata pogađao protivničke mreže. (Inače vodeći trio lige, Đukić (Kikinda), Galić (Sloboda) i Šušnjar (Vojvodina) postigao je po 8 golova).

Susret u Idvoru sudiće trojka iz Pančeva: Bojan Džafić (glavni) i Stefan Rosić i Stevan Stanković (pomoćnici).

Dva rivala odigrala su jedan susret, bilo je to u godini kada je zbog korona virusa odigran samo prvi deo prvenstva, 6. oktobra 2019. u Idvoru u Primeri Radnički je pobedio 2:0.

error: Content is protected !!