Crno-belima tri boda u Pupinovoj varoši (Polet – Radnički 1:2)

Fudbaleri Radničkog upisali su danas treću pobedu u poslednja četiri susreta na Vojvođanskom Istoku. Tim trenera Milana Todorovića put Kovina nosi tri boda iz Pupinove varoši nakon trijumfa (rezultatom 2:1) u Idvoru nad domaćim Poletom. Radnički se u odnosu na prošlo kolo pomerio za „stepenik“ unapred na tabeli, sada je šesti, a gledajući formu u poslednja četiri vikenda prvenstva osvojio je uz lidera Slobodu iz Novih Kozaraca i najviše bodova u ligi – deset.

Do 56. minuta aktuelan je bio rezultat koji je važio i u trenutku sudisjkog zvižduka Bojana Džafića za početak susreta. A onda se zatresla jedna od dve mreže. Ona Radničkog. Gol Petra Aranđelovića pogodio je Aleksandar Marković za vođstvo domaćih, a to je ujedno bio i prvi pogodak koji je crno-bela dvanaestica primila od kada je stala među stative u ovoj sezoni (a nakon 326 minuta).

Radost domaćih trajala je nepunih deset minuta. Radnički je izjednačio u 65. minutu. Idealan centaršut Dušana Deliblaćanina sa desne strane, katapultirao je glavom (u stilu robusnih centarhalfova) sa nekih 7-8 metara Igor Andrejić, kojem je ovo bio drugi gol u sezoni.

„Tri boda u gepek kovinskog autobusa spakovao“ je Nikola Jakovljević u 85. minutu. Nakon dodavanja Bojana Kitića crno-beli „X-43A“ „probio je zvučni zid“ po treći put u sezoni. Naime, Jakovljević je po prijemu lopte krenuo u sprint duž leve aut linije, onda se, u trenutku kada je počeo da zalama ka sredini, oslobodio jednog od protivničkih igrača, da bi sa nekih 20-ak metara precizno šutirao u donji desni ugao Cvitkovčevog gola za veliku radost svih u crno-belom na terenu, ali i na tribinama među onima naklonjenim ovim bojama. Jakovljeviću je ovo bio četvrti gol u sezoni, a treći od kako sa klupe ulazi u igru negde oko 60. minuta.

Radnički je šesti na tabeli sa 16 bodova, a jednak broj sakupila je i peta Vojvodina. Zvezda i Banatsko Karađorđevo imaju po 19, drugoplasirana Kikinda 21, a lider Sloboda iz Novih Kozaraca, sledeći protivnik Radničkog, narednog vikenda u Kovinu, osvojila je 24.

error: Content is protected !!