ANĐELKOV: ZAJEDNIŠTVO I DISCIPLINA DALI REZULTAT RADNIČKOM

Fudbaleri Radničkog kluba u dobrom raspoloženju završili su svoje obaveze. Ova godina biće upamćena po ulasku prvog tima u viši rang takmičenja i ostanak u istom, novim pojačanjima, ali i infrastrukturnim radovima. Posebno su se izdvojili mladi igrači koji su dali pečat na rezultat crno-belog kluba. Kadrovske promene, odlazak pojedinih igrača, ali i finansijske poteškoće nastale usled virusa korona uticale su u jednom momentu na tok igre. Predsednik lokalnog kluba, Đorđe Anđelkov, rezimirao je završnu sezonu, uspone i padove ekipe, i najavio buduće aktivnosti.

Završen je jesenji deo polusezone 2020/21. Kakvi su vaši utisci o trenutnim rezultatima Radničkog kluba?
Sumirao bih celu 2020.godinu. Izrazio bih veliko zadovoljstvo o postignutim rezultatima našeg kluba, jer smo proletos uspeli da se posle samo godinu dana vratimo u viši rang takmičenja, Vojvođanska liga- “Istok”. Tokom jeseni, u novoj sezoni, igrama i rezultatima obezbedili smo solidno mesto na tabeli koje nam omogućava mirniji prolećni deo sezone i ostvarenje primaranog cilja, a to je opstanak u ligi.

Tim je pretrpeo velike promene u proteklom periodu. Od odlaska pojedinih igrača, ostavke trenera, pa do mogućeg ispadanja iz vojvođanske lige…
Jako stresan i turbulentan jesenji deo sezone. Mi smo tek oko 15.jula saznali da smo se plasirali u viši rang takmičenja. Imali smo manje od mesec dana da selektiramo tim za viši rang. Od svega planiranog, posle nešto manje od dva meseca, ostali smo skoro bez polovine prve postave zbog težih povreda, nemogućnosti nekih igrača da treniraju i igraju zbog posla, kao i pojedinih odlazaka igrača iz kluba. Takođe, u istom periodu trener Šaranović podnosi ostavku, te smo morali i taj problem da rešavamo. Uz promenljivu igru tokom čitavog dela jesenjeg prvenstva u poslednja 4 kola uspeli smo da, što se kaže, skupimo svi kao jedan i osvojimo 10 od mogućih 12 bodova i izvučemo se iz zone ispadanja.

Igrači su napravili iznenađenje na samom kraju. Šta mislite da je najviše uticalo na dobre rezultate u poslednjih nekoliko kola?
Ono što sam ja godinu i šest meseci, koliko sam u klubu, uvek i govorio da mora da bude. Uspeli smo da napravimo hemiju i zajedništvo na terenu, ali i van njega. Počev od igrača i trenera, zaposlenih u klubu, pa do nas iz uprave. Za Radnički moraš da imaš emocije i strast, ako želiš da budeš njegov deo i da mu služiš u njegovom postojanju i uspesima.

Jesu li ispunili igrači i trener očekivanja kluba? Da li biste nekoga izdvojili?
Ponovo bih se osvrnuo na ovu godinu i izrazio veliku zahvalnost i poštovanje svim fudbalerima koji su igrali i bili u našem klubu proletos i tokom jeseni. Treneru Šaranoviću, tvorcu ove ekipe koja je proletos obezbedila plasman u viši rang takmičenja. Potom sadašnjem treneru Radojičiću koji je uspeo da napravi šok terapiju i formira veoma dobar, organizovan i disciplinovan tim sa pregršt talentovanih mladih igrača koje smo uspeli da okupimo u naš Radnički. Svi su bili sjajni i svaki od njih je veoma bitan deo tima. Neko kreira igru, neko daje golove, neko brani, neko uklizava i igra odbranu… Jako me raduje da su igrači iz drugog plana dali fenomenalan doprinos i time jasno pokazli da naš klub trenutno ima 14,15 igrača koji ravnopravno konkurišu za 11 najboljih igrača.

Pogoršanje epidemiološke situacije odrazilo se i na crno-beli klub. Mečevi igrani bez publike, više rashoda, a manje prihoda .
Jako teška polusezona po mnogim pitanjima. Navijači na utakmicama nam mnogo fale, jer kad imaš njih pored sebe mnogo je lakše igrati. Kovinci razumeju fudbal, vole Radnički i uvek su uz njega. Virus nas je sve poremetio, a posebno u finansijskom delu. Međutim, pored svih problema, uspeli smo da ovu godinu privedemo kraju bez dugovanja, a veliku zahvalnost za to upućujem svim članovima uprave koji su to svojim radom omogućili. Zahvlaljujemo se i lokalnoj samopravi na pomoći i podršci, kao i svim sponzorima, donatorima, članovima kluba sa plaćenim godišnjim članskim kartama i svima drugima koji su na razne načine pomagali našem Radničkom.

Je l’ planirate nova pojačanja za naredni period?
Radimo na tome, jer želimo da se pojačamo za proleće. Imamo neke postignute dogovore, ali za sada neka ostane tajna do početka prelaznog roka. Nameravamo da pojačamo sve tri linije tima sa pojedinim igračem (napad, vezni red i odbrana). U planu je i novi golman, pošto nas je naš dugogodišnji golman Avramović napustio i ovim putem mu želim svako dobro i svu sreću i da se aktivno bavi sportom, dokle god ga zdravlje služi.

INFRASTRUKTURA

Teren Radničkog kluba je uređeniji i lepši. Postavljene su nove stolice i ograda oko tribina. Od ove godine u funkciji je elektronski semafor, a u planu su i nova ulaganja.
Veliki ponos uprave kluba i mene je naše angažovanje oko infrastrukture kluba. Prošle godine smo postavili preko 500 stolica na tribini, uz veliku pomoć gospodina Marjana Rnića kome dugujemo veliku zahvalnost. Ove godine smo sredili kompletnu ogradu kod tribine, a kompletne radove donirao je gospodin Željko Radoman. Od ove jeseni naš stadion krasi elektronski semafor koji mnogi klubovi u višim rangovima nemaju. Pažnju smo posvetili i našem pomoćnom terenu, a iza golova na njemu je postavljena zaštitna žica. Sledeće godine nam je u planu pokretanje akcije i postupka za postavljanje krova na tribini čime bismo još više upotpunili ugođaj gledalaca na našim utakmicama.

OMLADINCI I PIONIRI- NAŠI MEZIMCI I DOBRI ĐACI

Fenomenalan posao odradili su omladinci i pioniri za koje Anđelkov kaže da su budućnost kluba. Omladinci, neporaženi, zaslužno su na prvom mestu, dok su pioniri šesti.
Pioniri i omladinci su naši mezimci, posebnu pažnju obraćamo na njih. Oni su budućnost kluba, a trenutno imamo sjajne obe selekcije sa mnogo talentovanih dečaka. U prilog tome ide i to što mi u prvom timu imamo mnogo igrača 2001,2002 i 2003. godište. Trudimo se da što više dobiju šansu kako bi za koju godinu bili nosioci tima. Ono što mene raduje kao profesora jeste njihov školski uspeh. Dobri su đaci, a to nam je jako važno, jer mi u klubu vodimo računa da se oni razvijaju i u obrazovnom i u sportskom smislu. Iskreno, ta naša deca su jedan od najvećih razloga zbog čega sam i prihvatio da budem predsednik kluba i pomognem im koliko mogu da uživaju u najvažnijoj i najlepšoj sporednoj stvari na svetu – fudbalu.

U susret predstojećim praznicima, Đorđe Anđelkov je poželeo svima dobro zdravlje, sreću i uspeh u narednoj 2021.godini.

U nove pobede za stari sjaj!

foto: arhiva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

error: Content is protected !!