Crno-beli uragan, Budućnost u (Ali)bunaru

Fudbaleri Radničkog na najbolji mogući način debitovali su pred domaćom publikom i sa pola tuceta golova  u mreži  ispratili Budućnost put Alibunara u drugom kolu popularne „Primere“ – 6:0.

Seriju golova već u četvrtom minutu na njemu svojstven način otvorio je povratnik u redove našeg tima Igor Petrić, iz slobodnog udarca poludesno sa nešto manje od 20 metara. Snažan i precizan udarac završio je  ispod golmana gostiju Mladenovića (Petrićev gol možete videti na našoj zvaničnoj stranici FK Radnički Kovin).

Na drugi gol čekalo se do isteka pola sata igre. U međuintervalu gosti su imali jednu šansu, a Radnički tri, preko Vulićevića (koji je prebacio gol iz peterca), Petrića ( odbitak posle korne poslao malo iznad prečke) i Deliblaćanina čiji je šut krajnim naporom ukrotila jedinca plavih iz Alibunara.

Prednost crno-belih duplirao je half gostiju Nikolić koji je natrčao na pas Simića i poslao loptu u vlastitu mrežu. Prethodno je Deliblaćanin pasom „štiklom“ u prazno izbacio u orbitu „perpetuum mobile„-a tima trenera Marka Šaranovića.

Blic-krig u finišu poluvremena imao je potpis Uroša Vulićevića koji je u dva navrata slao loptu u mrežu Budućnosti. Najpre u 37. minutu pošto je prvi natrčao na jedan „otpadak“, a onda i u 41. kada je posle centaršuta Radenkovića (mlađeg) efektno glavom pogodio za 4:0.

Nastavak susreta naš tim je započeo nešto opuštenije pa je u 56. minutu aplauze na otvorenoj sceni izmamio kapiten Ljuba Avramović koji je pokazao da je i dalje klasa i da brojke u ličnoj karti ne znače ništa, pošto je skinuo dve „mrtve“ šanse gostima u svega desetak sekundi.

U 65. minutu Radenković je povisio na 5:0. Crno-bela sedmica je natrčala na loptu i silovitim udarcem je spakovala u desno rašlje gola Budućnosti. Pre nego se sudarila sa desnom nogom Radenkovića lopta je prošla kroz ceo šesnaesterac, s leve na desnu stranu, nošena putanjom spoljnog efea.

Konačan rezultat postavio je Rajić, nakon odličnog prodora Deliblaćanina. „Banki“ Radničklog koja je loptu „na poslužavniku“ dobila unutar peterca, ostalo je samo da se „pokloni“ i pita „gde?“ za 6:0.

RADNIČKI: Aramović, Milenković, Mitković, Rađenović, Petrić, Sekulić, Radenković Z. Đorđe, Simić, Rajić, Vulićević, Deliblaćanin. Igrali još i: Ćeha, Stamenović i Velčanović. 

U sledećem kolu, poslednjeg dana avgusta, Radnički gostuje u Hajdučici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

error: Content is protected !!