DRAGAN MILOŠEVIĆ SE VRATIO KUĆI!

Dragan Milošević ponovo će braniti boje crno-belih, ali sa pozicije trenera prvog tima. Uprava FK Radnički i bivši trener Gabrijel Radojičić sporazumno su raskinuli ugovor, a na mesto šefa stručnog štaba postavljen je Dragan Milošević iz Kovina.

Naš nekadašnji igrač preuzeo je kormilo Radničkog i zbog toga kaže da je veoma ponosan.
Neverovatan je osećaj vratiti se u svoj klub. Mislim da svaki igrač koji se aktivno bavi fudbalom, mašta ili ima u planu da bude trener kluba iz kog je ponikao. Meni se danas ispunila želja. U trenerskim vodama sam 15 godina i sada mi se ukazala prilika da vodim matični klub zbog čega sam veoma ponosan.

Bivši trener Mladosti iz Bačkog Jarka, Radničkog iz Sremske Mitrovice, beočinskog Cementa, klubova Novi Pazar i Srbija iz Berlina redovno prati rezultate Radničkog i ističe da je uvek srcem bio uz svoj prvi klub.
Uvek sam pratio i bodrio Radnički, bez obzira gde sam igrao ili bio trener. Verujem i da bi moj otac, kao verni navijač, bio danas ponosan što sam preuzeo kovinski klub.

Milošević se podsetio vremena igre kao centarfor Radničkog. Teška borba za plasman među srpskoligašima bila je 1999.god.
Bili smo kandidati za ulazak u viši rang. Prvo smo zauzeli lidersku poziciju, pobedivši gosta Budućnost iz Banatskog Dvora rezultatom 3:0. Sledeće nedelje odigrali smo nerešeno u Opovu i tako se spustili na 3.mesto, potom je krenulo bombardovanje, vanredno stanje, ali smo naredne godine uspeli da se plasiramo u višu rang.

Stečeno iskustvo kao oficir Žandarmerije mu je mnogo pomoglo u trenerskim vodama. Od igrača traži red, rad i disciplinu.
Srednju školu unutrašnjih poslova završio sam 1988.god. U tom duhu sam vaspitavan, školovan i kroz svoju poslovnu karijeru razvijao sam se kao čovek. Naučenu disciplinu i odgovornost primenjujem i u sportu. Mene prati glas da sam strog trener, ali pravičan. Iskren sam, tolerantan, imam razumevanja, ali red mora da se zna. Od svojih igrača tražim odgovornost, rad, agresiju.

Svestan da Radnički nije na dobroj poziciji, Milošević naglašava da će se maksimalno potruditi da ekipa ne ispadne iz ove lige takmičenja.
Nismo u zavidnoj situaciji, ali sam optimista. Imamo 9 kola do kraja, 27 bodova je u opticaju, nema predaje. Rekao sam igračima i ljudima iz kluba da ću dati sve od sebe, svoje znanje, energiju, integritet kako bismo ostali u ovoj ligi. Neće biti lako, ali ne odustajemo.

Svoj debi kao trener crno-belih, Dragan će imati ovog vikenda u Kovinu protiv Proletera.
Za trenera je najvažnija ta prva utakmica. Pokušaću kroz ovu nedelju da na najbolji mogući način pripremim fudbalere, da ih oslobodim, ulijem samopouzdanje i dokažem im koliko vrede. Očekujem pobedu protiv ekipe koja je za respekt sa dugom tradicijom kao naš klub.
Dragan Milošević imao je danas priliku da prisustvuje meču omladinaca Radničkog i Partizana iz Gaja, a po završetku duela usledilo je upoznavanje sa prvim timom i zajednički trening.

Dobrodošao kući Dragane!
U nove pobede za stari sjaj!

Uprava kluba se ovom prilikom zahvaljuje Gabrijelu Radojčiću na uloženom trudu i ostvarenim rezultatima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

error: Content is protected !!