PROPOZICIJE MEMORIJALNOG TURNIRA U MALOM FUDBALU „ĐORĐE BALAN BAKI“

Memorijalni turnir u malom fudbalu „Đorđe Balan Baki“ , u organizaciji FK Radnički, veterana kluba i Udruženje građana KOP biće održan od 28.juna do 4.jula na terenu ,,Đurine“ škole.
Turnir je otvoren za sve slobodno formirane ekipe koje se na vreme prijave i uplate kotizaciju u visini od 10.000 dinara. Prijava traje do 25.juna. Na turniru ne mogu učestvovati igrači koji nemaju navršenih 16 godina. Prvo mesto dobija nagradni fond u iznosu od 250.000 dinara, drugo mesto 80.000 dinara, a treće 30.000 dinara. Dodeljuju se i pojedinačne nagrade u vidu pehara i to za : najboljeg igrača, najboljeg strelca i najboljeg golmana. Za pobedu se dobija 3 boda, a za nerešen ishod 1 bod. Ukoliko na kraju grupne faze dve ili više ekipa imaju isti broj bodova, bolje plasirana će biti ona koja je bila uspešnija u međusobnom susretu. U slučaju da i to bude poravnato odlučivaće bolji gol razlike. Ako i to bude jednako, odlučujući će biti broj više datih golova, ako i taj rezultat bude bio nerešen, prolaz će biti odlučen žrebom.

Propozicije turnira:
1. Broj igrača:
-Ekipa može da prijavi 10 igrača (8+2).
– Spisak od minimum 8 igrača dostaviti pre prve utakmice i isti je konačan do kraja turnira, s tim što svaka ekipa može ostaviti dva upražnjena mesta (9. i 10.) gde na ta mesta može najkasnije pre početka četvrtfinalne utakmice dodati još dva igrača. Kasnije prijavljivanje igrača nije dozvoljeno.Obavezno dostaviti JMBG igrača.
2. Oprema:
– Igrač ne sme da nosi bilo šta što može da bude opasno po druge igrače,uključujući svaku vrstu nakita.
– Svaka ekipa je obavezna da ima dresove (majice) sa vidno obeleženim brojevima.
– U slučaju ulaska u igru igrača umesto golmana, igrač je u obavezi da obuče marker.
– Golmani su u obavezi da se razlikuju po boji dresova od igrača svoje i protivničke ekipe.

3. Pravila igre:
– U igri ne sme biti prisutno više od 5 igrača (4+1).
– Izmene igrača su leteće i u restriktivnom prostoru od 5 metara koji je vidno obeležen. Ukoliko igrač koji ulazi u igru uđe preko aut linije pre nego što njegov saigrač napusti teren ili se izmena izvrši izvan restriktivnog prostora od 5m, dosuđuje se indirektan udarac za protivnika na mestu gde se nalazila lopta u tom trenutku. Ako se u tom trenutku lopta nalazi u kaznenom prostoru (6m),indirektan udarac se dosuđuje na liniji od 6m.
4. Nagomilavanje prekršaja:
– Broj prekršaja (faulova) je 5 u jednom poluvremenu i on se ne prenosi u drugo poluvreme.
– Svaki sledeći prekršaj je kazneni udarac sa 10 metara. U slučaju produžetaka broj prekršaja iz drugog poluvremena se ne briše.
– Prekršaj u kaznenom prostoru (6m) je penal i izvodi se sa 6 metara. U zavisnosti od namere (inteziteta) prekršaja, može doći do isključenja od 2 minuta ili crvenog kartona i suspenzije od jedne utakmice do diskvalifikacije do kraja turnira.
– Udaljenost kod slobodnih udaraca protivničke ekipe je 5 metara.
– Ako se postigne gol,a protivnička ekipa ima isključenog igrača,igrač se vraća u igru odmah nakon postignutog gola.
5. Trajanje utakmice:
– Grupna faza, eliminacioni deo, pa sve do polufinalnih mečeva, trajanje jedne utakmice biće 2h i 15 minuta.
– Polufinale i finale igraće se 2h i 20 minuta prljavog vremena.
– U jednom poluvremenu svaka ekipa ima pravo na jednominutni tajm-aut. Ukoliko se tajmaut ne iskoristi u prvom poluvremenu, ne prenosi se u drugo poluvreme.
– Tajm-aut može biti tražen u bilo kom trenutku, ali se dozvola za isti daje samo kada se tim koji je tražio tajm-aut nalazi u posedu lopte. Tajm-aut se signalizira sa zapisničkog stola-
– Pauza između dva poluvremena je 5 minuta.
– Ekipe na poluvremenu menjaju strane.
6. Lopte:
– Igra se futsal loptom – četvorkom.
7. Učešće golmana:
– Golman aktivno učestvuje u igri i broj vraćanja lopte golmanu kao ni vreme poseda lopte golmana nije ograničeno.
– Iz gol auta golman vraća loptu u igru isključivo rukom i može prebaciti centar.
– Prilikom gol-auta golman nema pravo da šutne (baci) loptu u gol, jer se isti neće važiti, dok u slučaju da lopta ne napusti granice igrališta, golman se tretira kao igrač i može da postigne gol,isključivo nogom.
– Gol se važi samo i isključivo ako ceo obim lopte pređe gol liniju, isto važi i za gol aut i aut liniju.
– Svako izvođenje prekida i auta, je u trajanju od 4 sekunde i lopta mora biti stavljena tačno na liniju ili iza linije kao i položaj noge koji mora biti iza linije.

Srećno!

Ovim putem još jednom se pozivaju humani građani koji su voljni da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu u realizaciji turnira, uplatom na račun kluba 200-2283050101031-12 u Poštanskoj štedionici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

error: Content is protected !!