Crno-beli na Vašarištu (ŽAK – Radnički, nedelja, 16h)

U šestom kolu Vojvođanskog Istoka crno-beli gostuju sutra (nedelja, 18. septembar, 16h) na Vašarištu domaćem ŽAK-u.

Dva rivala na tabeli razdvajaju tri boda, kovinski sastav je upisao pobedu više i trenutno je deseti na tabeli (računajući i utakmice koje su odigrane danas), dok je ŽAK u zoni ispadanja, prvi ispod crte, odnosno petnaesti.

Radnički je posle startnog poraza u Žitištu (1:0), savladao Proleter u Kovinu (2:0) i Crvenu zvezdu u Ruskom Selu (2:1), a onda je istim rezultatom poražen u Kovinu od Kikinde, pa u Vlajkovcu od Jedinstva prošlog vikenda 3:2.

Popularni kikindski „žuti mravi“ bili su u seriji od tri poraza na startu prvenstva (Sloboda, Kikinda, Jedinstvo Stević), da bi potom došli do prvih (za sada i jedinih) bodova u sezoni trijumfom na domaćem terenu protiv Jedisntva iz Vlajkovca rezultatom 2:1, nakon rezultatskog preokreta koji su doneli: Stefan Terzin u 53. minutu sa penala i Nikola Mesaroški golom postignutim osam minuta kasnije. U prošlom kolu ŽAK je poražen u Banatskom Velikom Selu od Kozare rezultatom 3:0.

U poslednjih pet utakmica na Vašarištu Radnički je slavio pobede u tri navrata, a posebno značajne bile su one u sezonama 2015/16. (1:0 golom Vulićevića, potom registrovana službenim rezultatom 3:0) i u sezoni 2017/18. (2:1, strelci Vulićević i Aleksandar Đorđević) kada su odlučivale direktno o ostanku u ligi.

error: Content is protected !!