Radnički – OFK Kikinda (subota, 16.30h)

Fudbaleri Radničkog u četvrtom kolu Vojvođanskog Istoka dočekuju sutra (subota, 16.30h) ekipu OFK Kikinde.

Oba sastava do sada su osvojila po 6 bodova i nalaze se u grupi timova koji zauzimaju pozicije od četvrtog do sedmog mesta na tabeli.

Kikinda je posle poraza u Ruskom Selu, u gradskom derbiju kao gost golom u 95. minut Petra Cvijanovića savladala ŽAK, da bi u prošlom kolu upisala tri boda u duelu sa Jedinstvom iz Vlajkovca, a doneo ih je dvostruki (i jedini strelac na utakmici) Nebojša Đukić.

Radnički je, takođe, kao i sutrašnji rival prvenstvo otvorio porazom. Bilo je to u Žitištu protiv Begeja, potom je u Kovinu savladao Proleter (BK) golovima Divnića i Andrejića, da bi do šestog boda stigao u Ruskom Selu pobedom nad Crvenom zvezdom. Crno-beli su trijumfovali rezultatom 2:1, a strelci su bili Jakovljević i Divnić, domaćin je u sudijskoj nadoknadi sa penala ublažio poraz.

„U goste nam dolazi odlična ekipa OFK Kikinde. Prošle sezone su ispali iz Srpske lige, zadržali su sastav, doveli nekoliko pojačanja – žele povratak u viši rang. Mi smo ušli u ligu i njima prepuštamo ulogu favorita na papiru.

Respektujemo svakog rivala, ali na našem terenu protiv svakog protivnika idemo na tri boda. Rezultat iz Ruskog Sela nam daje za pravo da se nadamo dobrom rezultatu, a nadam se da ćemo do njega doći uz podršku naših navijača“, kaže šef struke crno-belih Milan Todorović u čijem sastavu sutra neće biti Velčanovića i Miljkovića, dok je Andrejić pod znakom pitanja (zbog povrede u prošlom kolu kada je teren u Ruskom Selu napustio posle petnaestak minuta igre).

Radnički je poslednji put sutrašnjeg rivala u Kovinu savladao u sezoni 2013/14. – bilo je 2:1. Posle toga su odigrana još četiri susreta na stadionu u Dunavskoj, Kikinda je pobedila u 3 uz jedan remi

error: Content is protected !!