Ilić prekinuo dve serije (Jedinstvo – Radnički 2:1)

Nepredvidivost fudbalske igre danas je na delu viđenja u Kačarevu. Gledajući u „papir i brojke“ malo ko pred susret dvanaestog kola Vojvođanskog istoka između Jedinstva i Radničkog ne bi zategao, kladioničarskim rečnikom govoreći, fiks 2. Naime, na ovo gostovanje kovinski crno-beli krenuli su kao ekipa sa najboljom formom u ligi i niz tokom kojeg su od 15 mogućih osvojili 13 bodova uz pobede nad Jedinstvom iz Banatskog Karađorđeva (4:0) i Slobodom iz Novih Kozaraca (2:1). Sa druge strane Jedinstvo je u prethodnih sedam mečeva poraženo isto toliko puta i dijametralnom formom u odnosu na ekipu iz našeg grada.

Nakon deset minuta igre događaji na terenu išli su u korak sa „papirom i brojkama“ pomenutim u prethodnom pasusu. Naime, Dušan Deliblaćanin je sa ivice šesnaesterca savladao Dragana Trbojevića za vođstvo Radničkog od 1:0.

Radnički je nakon vođstva u dva navrata mogao da duplira vođstvo, ali su, sledeći gol na utakmici, postigli, ipak domaći. Igrao se 27. minut kada je Boja Ilić izjednačio na 1:1.

Isti igrač je u 66. minutu posle solo prodora, drugim golom na utakmici, a četvrtim u sezoni, ispostavilo se kasnije, postavio konačan rezultat.

Radnički je ostao na petom mestu sa 19 bodova, a za „stepenik“ niže mogla bi da ga pomeri Vojvodina iz Perleza u slučaju da pobedi Crvenu zvezdu na domaćem terenu.

Jedinstvo je trećom pobedom u sezoni stiglo do destog boda, kojim se približilo timovima iznad zone ispadanja na bod (Omladinac Fam, ima utakmicu manje), odnosno dva: Borac i Begej.

Radnički u sledećem kolu dočekuje Kozaru, dok Jedinstvo gostuje Borcu.

error: Content is protected !!