Bačka i Radnički potpisali ugovor o sportsko-tehničkoj saradnji

Ugovor o sportsko-tehničkoj saradnji između fudbalskih klubova „Bačke“ iz Bačke Palanke i „Radničkog“  potpisan je desetog dana avgusta u prostorijama kovinskog kluba iz „Dunavske“ ulice.

“Ovo je izuzetno bitna stvar za naš klub u svakom smislu, a ponajviše zbog mogućnosti afirmacije mladih igrača i edukacije trenera”, kaže Marko Šaranović, predsednik  Radničkog, i dodaje da je glavna spona ka saradnji dva kluba bio Marjan Rnić bivši golman oba pomenuta tima.

Šaranovićevo mišljenje deli i potpredsednik crno-belog tima Đorđe Anđelkov koji je, za sajt fkradnickikovin.com, o uspostavljenoj saradnji dva kluba rekao sledeće.

Velika je čast i zadovoljstvo uprave FK Radnički da predstavi ugovor o sportsko-tehničkoj saradnji  između FK Bačke i našeg kluba.

 Naši dragi prijatelji iz Bačke Palanke učinili su nam čast da budemo partneri i da direktno sarađujemo na svim nivoima.  Radnički će imati potpunu podršku u radu sa mlađim selekcijama po najsavremenijim planovima i programima uz edukaciju trenera iz Bačke koji će dolaziti u Kovin i raditi kompletna testiranja igrača mlađih selekcija i na osnovu toga fokusirati pravce njihovog daljeg razvoja. Naši najtalentovaniji mladi igrači imaće mogućnost besplatnog odlaska na treninge, kao i kampove i pripreme Fudbalskog kluba Bačka. Takođe imaćemo i administrativnu pomoć u usaglašavanju statuta našeg kluba prema najsavremenijim standardima kakav je već statut kluba iz Bačke Palanke.

Bačka će nam pomoći da vratimo klub tamo gde mu je mesto – u Treću ligu” – kaže Anđelkov, koji se ovom prilikom još jednom zahvalio Marjanu Rniću i Bačkoj za poklon našem klubu vredan oko pola miliona dinara (25 lopti kojima se igraju utakmice Super lige, garnitura dresova za kadete i oprema za treninge za mlađe kategorije).

Inače, Marjan Rnić je ponikao u kovinskom Radničkom, a za prvi tim debitovao je već sa 17 godina. Tokom karijere branio je još za beogradski „Rad“, „Dinamo“ iz Pančeva i „Bačku“ sa kojom je nastupao u Drugoj ligi  SFR Jugoslavije.

Uz to što je alfa i omega “plavo-belih” iz Bačke Palanke Marjan Rnić je i član Izvršnog odbora Fudbalskog Saveza Srbije, a na inicijativu mlađe braće Mirka i Aleksandra prihvatio je da pomogne klubu u kojem je počeo karijeru.

Nova uprava Radničkog svom nekadašnjem golmanu simbolično je poklonila dres i godišnju člansku kartu za sezonu 2019/20.

Uz Rnića u delegaciji Bačke bili su i direktor kluba Srđan Ilibašić kao i članovi uprave Meša Čeković i Lazar Vještica.

Delić atmosfere iz prostorija i sa stadiona kovinskog kluba u Dunavskoj ulici, tokom i posle potpisivanja ugovora možete videti na fotografijama u prilogu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

error: Content is protected !!