Podunavlje i Radnički potpisali ugovor o donatorstvu

Na jednom od lokalnih portala ovih dana jedan od naših sugrađana ostavio je komentar: „Da li je Radnički privatizovan?“. Odgovor je – nije, već se samo radi punom parom.

Posle ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa Bačkom  iz Bačke Palanke, promocije članskih kartica, postavljanja stolica na tribini, renoviranja kućica za rezervne igrače i niza drugih akcija o kojima ćete imati prilike da ovih dana opširnije čitate na sajtu fkradnickikovin.com, danas je, između ostalog, potpisan i ugovor o donatorstvu sa Podunavljem.

„Kao društveno odgovorna kompanija čiji je predsednik iz Kovina i čiji je jedan od direktora iz Kovina želeli smo da se odužimo našem gradu, a ujedno i pomognemo. Kao bivši sportisti rešili smo da to bude kroz sport pa samo danas sa Fudbalskim klubom Radnički potpisali ugovor o donatorstvu na 120 hiljada dinara, kako bi omogućili deci da imaju bolje uslove za treniranje“ – kaže Mirko Rnić, direktor Podunavlja i nekadašnja „jedinica“ crno-belog tima, koja je iskoristila ovu priliku da pozove i ostale firme, kao i bivše igrače Radničkog da pomognu klubu..

Da podsetimo, u prvom timu Radničkog Mirko Rnić je debitovao u prvenstvu 1987/88. kod trenera Dragana Jereminova – Patka. Te sezone crno-beli su se plasirali iz Prve južnobanatske u Banatsku ligu i osvojili Opštinski kup.

Bio je deo tima koji je u sezoni 2000/01. ostvario najveći uspeh u novijoj istoriji – plasman u treći rang takmičenja, Prvu vojvođansku ligu. U golmasku „penziju“ otišao je 2004. godine, na dan kada je klub proslavio stoti rođendan, a u Kovinu gostovao beogradski Partizan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

error: Content is protected !!