U SUSRET PROTIVNIKU-MLADOST

Izabranici Gabrijela Radojičića u nedelju od 15h odigraće utakmicu 10.kola Vojvođanske lige- „Istok“ protiv Mladosti.
Fudbalere Radničkog očekuje zahtevna i teška borba u Omoljici, jer rival važi za jednog od najbolje plasiranih u sezoni. Mladost sa osvojenih 6 pobeda i samo 1 porazom zauzima zavidno drugo mesto na tabeli.

Crno-bele, pored Radojičića, preuzeo je i novi kapiten Boban Velčanović u nameri da zajedno pomognu mladim igračima i prenesu im svoja iskustva.
,,Pored solidnog rada na treninzima, pripremamo ih psihički. Želimo da mladi fudbaleri više veruju u sebe i svoje sposobnosti, kako bi pomogli našem klubu u daljem takmičenju. A to mogu učiniti prvenstveno ako veruju u sebe“, naglasio je Velčanović.
Prema njegovim rečima, predstojeće dve utakmice možda su i najteže, ali nema odustajanja.
,,Mladost i Jedinstvo su trenutno dve najjače ekipe u ligi. Fizički spretniji sa kvalitetno- inteligentnim fudbalerima. Forsiraćemo naše mlađe igrače koji uvek bolje i koncentrisano ulaze u meč protiv ovakvih ekipa“, rekao je naš kapiten pred nedeljni meč.

VELČANOVIĆ: ,,PRIPREMALI SMO SE ZA POBEDU, NIJE BILO MESTA ZA GREŠKE“

U 9.kolu Vojvođanske lige-„Istok“, Radnički je trijumfovao na svom terenu savladavši Krajinu 4:0. Ekipa se nalazila pred imperativom pobede, jer se utakmica igrala kod kuće.
Svoje utiske sa prethodnog meča izneli su kapiten Boban Velčanović i najmlađi debitant Aleksandar Vujasinović.

,,Pripremili smo se na ono što nas je čekalo. Utakmica je bila kod kuće, nismo imali pravo na grešku. Ušli smo najprofesionalnije u meč. Svaki igrač je imao udela i dobro odradio posao. Na kraju se zajednički posao odrazio na terenu i zato smo imali tako dobar rezultat“, kaže B.Velčanović.

Od posebnog značaja je debi dvojice najmađih igrača od po 16 godina. Luka Rnić prati stope svog oca Mirka Rnića i strica Marjana Rnića i ostvaruje zapažene rezultate. Na terenu mu se pridružio i njegov vršnjak Aleksandar Vujasinović. Kao jedan od najmlađih predstavnika kluba koji sada igra rame uz rame sa starijim i iskusnijim fudbalerima , Vujasinović naglašava prisutnost treme.

,,Ušao sam u dve šanse koje nisam uspeo da iskoristim. Malo je trema učinila svoje. Mislim da bi bilo još lepše i bolje da sam uspeo da postignem pogodak“. On se nada da će uspeti da se pokaže u ulozi koja mu je poverena. Veruje u svoj tim i pobedu.

Misija našeg kluba je da u ovaj, još uvek najpopularniji sport, uključimo što više mladih igrača, da ih pripremimo za novu sezonu, ali i pomognemo u daljoj izgradnji sportske karijere. Živimo u svetu gde nam je najveći neprijatelj tehnologija, te pokušamo kroz treninge, utakmice, razgovore da usadimo zdrave navike našoj omladini i dokažemo koliko je važno i lepo baviti se sportom. Mladi igrači su naša budućnost, a oni koji se najbolje pokažu imaće tu čast da slede prvi tim u daljim takmičenjima.

U nove pobede za stari sjaj!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

error: Content is protected !!