U ZNAK SEĆANJA- GOJKO RADOSAVLJEVIĆ (1939-2021.)

Nekadašnji predsednik FK Radnički Kovin, Gojko Radosavljević, napustio nas je danas posle duge bolesti.
Kao pionir postao je član Društva za telesno vaspitanje „Partizan“ Kovin. Prelaskom na dalje školovanje u Smederevu 1955.postaje član Smederevskog Društva za telesno vaspitanje „Partizan“ i tako mu se ukazuje prilika da trenira i nastupa u oba društva. Takmičio se u gimnastici u različitim kategorijama. Učestvovao na javnim časovima, sletovima i akademijama u Kovinu i Smederevu. Na prvenstvu Vojvodine osvojio je srebrnu medalju. Osvajač je Zlatne Narodne Sportske Značke 1964.u Novom Sadu, a iste godine stiče diplomu Centra za unapređenje fizičke kulture Vojvodine Novi Sad i zvanje organizatora rekreacije. Takođe, dobija „A“ diplomu Padobranca Vazduhoplovnog Saveza Jugoslavije.
Za predsednika Radničkog kluba je imenovan 2014.godine. U tom periodu crno-beli se takmiče u Prvoj južnobanatskoj ligi. U prvenstvu 2014/15. Radnički osvaja 4.mesto što mu je bio i najbolji plasman od kako je ušao u Prvu južnobanatsku ligu. Kovinska ekipa nije blistala tokom prvog dela prvenstva 2015/16. osvojivši svega 15 bodova. U pauzi između dve sezone uprava je sporazumno dogovorila prekid saradnje sa Bojanom Serafinovićem,a prvi tim preuzima Milan Todorović.

Osim sportskih aktivnosti, Gojko Radosavljević bio je predsednik SUBNOR-a opštine Kovin. Povodom 9. maja i 70-e godišnjice od pobede nad fašizmom, Savez udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata Srbije, dodelio mu je „Medalju borca“. U obrazloženju je rečeno da se medalja dodeljuje Gojku Radosavljeviću u znak priznanja i zahvalnosti za doprinos zajedničkoj pobedi nad fašizmom, afirmaciju trajnih vrednosti NOR-a, slobodarskih i antifašističkih vrednosti i za zbližavanje i prijateljstvo među ljudima, narodima i državama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

error: Content is protected !!