VELIKI SIMPATIZER RADNIČKOG KLUBA- ZORAN BORIKIĆ IZ ŽITIŠTA

Zoran Borikić, rodom iz Ravnog Topolovca, vatreni je navijač Radničkog kluba. Prati naše uspehe, padove, rezultate, a posebno je glasan kada igramo u gostima. Neko bodri Zvezdu, Partizan, Juventus, a Borikić naš Radnički. Kao veliki simpatizer redovno iznosi svoje utiske o igri i rezultatima naših fudbalera, pružajući nam dodatne, korisne informacije. Borikić se trudi na sve načine da nam pomogne, a jedan od njih su i donacija od 10 hiljada dinara i kupovina godišnje članske karte. On poručuje svim Kovincima da ,, Svaki građanin Kovina treba da bude uz Radnički i mlade momke koji igraju za ovaj klub, jer oni su njegova budućnost”.
Ljubav prema crno-belom timu javila se pre dve godine kada je Radnički savladao 2:0 Dolinu iz Padine. Tim trijumfom stigli smo do treće uzastopne pobede u Južnobanatskoj Primeri posle četiri kola i startnog remija u Barandi (2:2).
,,Prvi put sam tada gledao Radnički u Kovinu i svidela mi se igra i ta borba. Tada sam počeo da gajim blage emocije za vaš klub”, rekao je Borikić. Još intenzivnije počinje da navija dolaskom nove uprave za koju ima samo reči hvale, jer svojim delima pokazuju kako se bori i brane boje crno-belih.
,,Veliko poštovanje za upravu! Malo je reći da ulažu ogromne napore da bi Radnički vratili na mesto koje mu pripada. To je jedan od razloga što sam još više zavoleo Radnički, jer se i ja bavim sportom, moj klub je u teškoj situaciji i zato znam kako je”.
Borikić nije skroman, već naprotiv smatra da Kovin kao grad zaslužuje najmanje da ima jednog stabilnog srpskoligaša, a nije isključeno i prvoligaša. Na pitanje šta misli o narednim susretima i kog protivnika bi izdvojio kao najopasnijeg, odgovara da je svaki protivnik zahtevan na svoj način.
,,Izdvojio bih Jedinstvo i OFK Kikinda 1909. Međutim i Sloga iz Plandišta je veoma nezgodna ekipa koja je izgubila u Sutjesci, a pobedila Elemir. Taj rezultat dovoljno govori o njima. Spomenuo bih i Mladost iz Omoljice, iako su su me razočarali u Banatskom Karađorđevu. Zatim Botoš i Starčevo. Velika je borba za opstanak i svi se na razne načine snalaze da bi ostali u ligi”.
FK Radnički nije se proslavio na startu prolećnog prvenstva, ali je Borikić optimista i smatra da je ekipi mesto na vrhu tabele.
,,Loše ste počeli i izgubili ste kada sam vas pratio u Novom Bečeju. Iskreno, nisu bili bolji od vas i ponadao sam se da ćete pobediti kada ste izjednačili, ali ste nažalost izgubili sa 3:1. Mislim da sada imate neka gostovanja gde ćete, ubeđen sam, pobediti. Sa Vlajkovcem možete da se nosite, Krajinu ćete pobediti i mislim da igrači treba da pruže još veći maksimum i dobar rezultat je zagarantovan. Verujem u Radnički!”
Zoran se nada da će uskoro imati priliku da sa naših tribina bodri Radnički, a do tada nastavlja da prati naše utakmice koje se igraju u blizini Žitišta, uz poruku: ,,U nove pobede za stari sjaj! Živeo Radnički!”

Photo: Zoran Borikić i prvi tim

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

error: Content is protected !!